Bestelling voorwaarden AfroTy

Nabestelling

Wordt er bij een bestelling nabestelling aangegeven? Dan heb ik 4 werkdagen nodig om deze te maken. Je ontvangt je bestelling uiterlijk de 5de werkdag in huis.

 

Levertijden

Wij streven ernaar om bestellingen waarvan de betaling voor 15.00 bij ons binnen is, dezelfde dag nog te verwerken. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen heeft u het/de bestelde artikel(en) uiterlijk twee werkdagen later in huis.

 

Leverings- & verzendinformatie

 

Verzendmethode

Wij verzenden bestellingen zoveel mogelijk in enveloppen. Bestellingen die niet door een standaard brievenbusopening passen, verzenden wij via PostNL.

 

Foutieve levering

Heeft u een bestelling ontvangen die niet voor u bestemd is, ontbreken er artikelen of heeft u verkeerde artikelen ontvangen dan verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met onze klantenservice.

 

Ruilen & retourneren

Als klant kunt u uw product binnen 14 dagen ruilen, mits u het product redelijkerwijs behandeld heeft. Na deze 14 dagen behoudt ons het recht om zendingen terug te sturen. Om een product te retourneren stuurt u ons een email. Email adres: afrotybeauty@outlook.com

 

Let op: tijdens speciale acties kunnen er andere voorwaarden van toepassing zijn.

 

Voorwaarden retourneren

Wij verzoeken u de geretourneerde producten ongebruikt en onbeschadigd in originele verpakking, bij ons aan te leveren. Ook verwachten wij van u dat u de artikelen zo behandelt dat wij deze weer kunnen verkopen.

 

Retourkosten

De retourkosten worden niet door AfroTy vergoed.

 

Retouradres

Wilt u een artikel retourneren dan kan dit naar het adres dat staat vermeld op de ontvangen bestelling.

 

Ruilen

Het is mogelijk om een artikel een-op-een voor u om te ruilen zonder dat u daarvoor een nieuwe bestelling hoeft te plaatsen. Hiervoor kunt u via de mail of telefonisch contact met ons op nemen.

 

Hoe ontvang ik mijn geld terug

Nadat wij de artikelen retour hebben ontvangen zullen wij het factuurbedrag binnen vijf werkdagen terugstorten via dezelfde betaalmethode die u ook heeft gebruikt voor de betaling van de bestelling.

 

Kosten voor het ruilen

Als u artikelen ruilt dan betaalt u daar alleen de kosten van de retourzending.

 

Klachten

Heeft u klachten? Dan kunt u uw klacht via de e-mail doorgeven. Dit kan per e-mail of telefonisch. Wij zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.