deodrant

Waarom is de gewone deodorant slecht voor je?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moet je eerst begrijpen hoe een deodorant werkt.

Mensen zweten om hun lichaamstemperatuur op peil te houden en te ontdoen van gifstoffen. Wanneer je zweet komt deze in contact met bacteriën die zich op de huid bevinden. Dit veroorzaakt vieze geuren, die we juist willen vermijden. Je kunt dit probleem op twee verschillende manier oplossen. De eerste manier bestaat uit het tegen houden van zweet door de poriën te blokkeren of af te sluiten. Dit gebeurt door bijvoorbeeld aluminumzouten. Deze zitten meestal in de gewone deodorant. Dit heeft als nadeel dat het lichamelijk, natuurlijke proces van het afvoeren van gifstoffen blokkeert. Is dit erg? Om hierop antwoord te kunnen geven, moet je eerst weten hoe het lichamelijke afvoersysteem werkt.

 

mk_lymfestelsel

 

De lymfeklieren zorgen ervoor dat giftige stoffen uit het lichaam verdwijnen. De klieren bevinden zich in de mond, de hals, de onderarm, de oksels en de lies. Wanneer de lymfklieren verstopt raken, kunnen ze geen giftige stoffen uit het lichaam afvoeren. De gifstoffen blijven gevangen in het lichaam. Wanneer de gifstoffen het lichaam niet kunnen verlaten via de oksels, gaan deze opzoek naar een andere uitgang. Hierdoor schieten deze terug naar de borst. Door het dragen van een strakke bh werkt de circulatie in de lymfeklier niet goed. De giftige stoffen blijven daar vast zitten en voor dat je het weet ontstaan er vuilniszakken. Deze vuilniszakken worden ook wel tumoren genoemd. Een van de grootste bijdragende factoren van vrouwelijke borstkanker is het dragen van hele strakke bh’s met de combinatie van het gebruiken van deodorant die de zweetklieren onder de oksels blokkeert.
De tweede manier bestaat uit het dode van bacteriën die zich op de huid bevinden. Hierdoor kan je de hele dag heerlijk zweten, zonder je hierbij zorgen te maken over vieze geuren. Het natuurlijke proces kan zijn gang gaan. Beter voorkomen dan genezen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een natuurlijke deodorant. Ik persoonlijk kies voor de tweede manier.
Probeer een natuurlijke deodorant! En kijk hoe het je bevalt.